EDITORIAL


We doen deze job echt samen

In het voorjaar van 2019 is de governance van NEN herzien. Een van de wijzigingen is dat naast de functie van algemeen directeur ook een financieel directeur is gepositioneerd. Deze functie mag ik bekleden sinds 1 juli 2019.

Het is voor het eerst dat NEN ook een financieel directeur heeft. Bij een strikt formele rol- en werkverdeling staan we niet zo stil. Rik van Terwisga, algemeen directeur, en ik doen deze job echt samen. Ik vind het erg leuk om in een team te zitten en vind het ook fijn gechallenged te worden.


NEN is in transitie. In 2025 zijn er nog steeds commissies die door ons ondersteund worden. Maar de onderwerpen zullen veel meer sectoroverstijgend zijn en we zijn in staat om nog meer belanghebbers te betrekken. In 2025 verkopen wij nog steeds normen, alleen veel meer in de vorm van samengestelde, digitale dienstverlening die voor de specifieke gebruiker direct waarde oplevert. En in 2025 is er nog steeds een vitale organisatie NEN, maar wendbaarder en met veel minder schotten tussen de afdelingen en met de buitenwereld.


Ons goede imago willen we behouden en zelfs uitbreiden door onze klanten op een positieve manier te verrassen. We streven naar de WOW-factor. Dat klanten zeggen: ‘Dit is geweldig! Op deze manier is normalisatie nog nooit ontsloten en het verrijkt onze doorontwikkeling en innovatie.’ Dit kan alleen maar door vernieuwing en innovaties.

'Waar ik nieuwsgierig naar ben, is of we samen met onze huidige klanten en ook vooral nieuwe klanten deze transitie kunnen maken. Want je kunt zelf briljante ideeën hebben, maar als niemand erop zit te wachten dan ben je niet goed bezig.'

Wij zijn dan ook benieuwd wat u van alle nieuwe ontwikkelingen en van de strategie van NEN vindt. We nodigen u dan ook graag uit uw ideeën en uw feedback met ons te delen!


Lees het hele interview met de twee directeuren van NEN over de toekomstvisie.

Femke Aarts, Financieel directeur NEN
femke.aarts@nen.n
l