UITNODIGING


NEN organiseert World Standards Day voor commissieleden, klanten en relaties

Op vrijdagmiddag 11 oktober 2019 vieren wij voor de vierde keer World Standards Day met al onze commissieleden, klanten en relaties in de Fokker Terminal in Den Haag.

Dit jaar staat de dag in het teken van de Energietransitie. Nieuwe energiebronnen en technieken zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Optimisten denken dat de transitie gaat lukken, critici hebben twijfels. Het is in ieder geval een langdurig proces waar vele discussies uit ontstaan. NEN brengt partijen bij elkaar die zich hard maken voor de versnelling van de energietransitie. Wij staan voor grote uitdagingen waar innovaties noodzakelijk zijn.

Masterclasses

Op 11 oktober wordt de viering van World Standards Day opgedeeld in twee delen. ’s Ochtends vinden masterclasses plaats die ingaan op de energietransitie. De onderwerpen die voorbij komen zijn:

  • Certificaten en keurmerken
  • Direct current (gelijkstroom)
  • Octrooicentrum Nederland
  • Systeemintegratie
  • Waterstof

Dagvoorzitter Eva Jinek

Eva Jinek is journalist en presentatrice van de talkshow Jinek, waarin ze in een ongedwongen sfeer en met een doortastende journalistieke aanpak met haar gasten de actualiteiten doorneemt. Eva won in 2018 de prestigieuze Sonja Barend Award en in 2017 mocht ze al een TV beeld voor beste presentator en de Zilveren Televisie Ster in ontvangst nemen. Ze werd benoemd tot omroepvrouw van het jaar 2017.


Eva Jinek weet haar veelzijdigheid ook te vertalen naar de rol van dagvoorzitter. Eva is scherp en neemt de leiding in handen, maar met flair. Eva weet haar brede kennis door haar journalistieke achtergrond op de juiste manier in te zetten.

Keynote sprekers

Om het belang van de energietransitie toe te lichten, hoe dit in de praktijk werkt en de rol van normalisatie uit te leggen, hebben wij ‘s middags drie keynote sprekers uitgenodigd om hun visie te geven op deze onderwerpen:

Søren Hermansen

Søren Hermansen creëert op meer dan één manier positieve energie! In een tijd dat er veel aandacht is voor duurzame projecten lijkt het bijna absurd dat een man, wonend op het praktisch onbekende eiland Samsø, wordt geprezen in de rest van de wereld. Hij heeft kennis en ervaring opgedaan door zijn werk met duurzame energie op Samsø. TIME Magazine noemde hem één van 's werelds 10 grootste 'milieuhelden'! Søren Hermansen won de Goteborg-prijs in 2009, als eerste Deen ooit, voor zijn werk met duurzame energie op Samsø. De prijs wordt ook wel de Nobelprijs voor het milieu genoemd.


Søren Hermansen is de manager van de energie-academie op Samsø. Hij heeft sinds 1997 belangrijke resultaten geboekt wat leidde tot internationale media-aandacht van door CNN, CBS, The Observeren The New Yorker. Jaarlijks bezoeken 6.000 mensen de Samsø Energy Academy, waaronder veel politiek gefinancierde delegaties van over de hele wereld.

Ingrid Thijssen, Alliander

Ingrid Thijssen geeft leiding aan netwerkbedrijf Alliander. Een bedrijf met - zoals ze zelf zegt - een prachtige maatschappelijke opgave: hoe zorgen we er voor dat iedereen toegang houdt tot betaalbare, betrouwbare en duurzame energie, vandaag en in de toekomst? Een complexe puzzel en veel werk. En dat terwijl Nederland kampt met een chronisch tekort aan technici. Om de energietransitie waar te kunnen maken en de maatschappelijke kosten zo laag mogelijk te houden, pleit Ingrid dan ook voor een planmatige aanpak waarin de lokale energievoorziening in samenhang en langjarig vooruit ontworpen wordt. Samen met gemeenten, provincies en andere betrokken partijen op een andere manier dan we wellicht gewend zijn. Want een transitie als deze vraagt om nieuwe vormen van samenwerken.

Bas Haring

Bas (Sebastiaan) Haring is filosoof, wetenschapper, informaticus, hoogleraar en presentator van educatieve en inspirerende tv-programma’s. Daarnaast schrijft hij boeken en columns en verzorgt hij als spreker tal van lezingen, waarin hij zijn publiek uitdaagt om van verschillende kanten naar grote en kleine zaken te kijken.


Haring wordt wel onze Nederlandse ‘volksfilosoof’ genoemd. Hij beschouwt dat als een geuzennaam. Het zegt iets over de toegankelijkheid van zijn filosofische boeken en columns. Zijn bekendste boeken zijn Waarom cola duurder is dan melk, Kaas en de evolutietheorie en Plastic Panda’s. Voor Kaas en de evolutietheorie ontving hij de Gouden Uil, een prestigieuze onderscheiding voor jeugdliteratuur.

Aanmelden

Vier World Standards Day met ons! U wordt geïnformeerd en geïnspireerd door interessante, internationale en nationale keynote sprekers die hun visie geven op de Energietransitie. En er is voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en te netwerken. Ga naar www.nen.nl/wsd voor het volledige programma. Daar kunt u zich natuurlijk ook meteen aanmelden!