KORT NIEUWS


NEN volop in de media: Internationale normen in oprichting voor veiligheidsvoorschriften seksspeeltjes

Uit onderzoek blijkt dat er wereldwijd een stijging is in het aantal incidenten met seksspeeltjes die leiden tot chirurgische ingrepen. Seksspeeltjes wereldwijd worden geproduceerd en verkocht en er geen internationale standaarden of regelgeving zijn, kunnen producenten en retailers hun eigen testmethoden en kwaliteitssystemen toepassen die vaak niet specifiek bedoeld zijn voor dit type product. Daarom is er vanuit Zweden een voorstel gekomenom internationale normen te maken om de veiligheid van seksspeeltjes te verhogen.
In augustus 2019 wordt er gestemd over de oprichting van een ISO-commissie 'Sex toys- Design and safety requirements for products in direct contact with genitalia, the anus, or both'. Het doel hiervan is om internationale normen te ontwikkelen die zorgen dat het design van seksspeeltjes het risico op verwondingen bij gebruikers verkleint. Dat er materialen worden gebruikt die veilig zijn voor het beoogde gebruik. De gebruiker voldoende en correcte informatie krijgt hoe het seksspeeltje gebruikt dient te worden. Ook geeft de beoogde norm handvatten voor veilige verwijdering van seksspeeltjes door medische professionals in het geval van incidenten door verkeerd gebruik of inadequaat design.

Deze norm zal in eerste instantie bedoeld zijn voor de fabrikanten van seksspeeltjes. Maar kan ook interessant zijn als richtlijn voor andere partijen in de supply chain. Geïnteresseerde stakeholders kunnen zich bij NEN aanmelden voor deelname aan dit traject. Stuur een e-mail naar afc@nen.nl.

NEN op Instagram

Op Instagram brengen we normen eens op een andere manier in beeld. Volg ons op Instagram, dan zorgen wij iedere week voor een gegarandeerde glimlach!

Doet u mee?
Werkt u met normen of werkt u mee aan het maken van normen en wilt u dat meer laten zien aan uw connecties? Normen in het dagelijks leven in beeld zien? Deel met ons wat normen in uw dagelijkse praktijk betekenen.

Werken bij NEN?

Werken bij NEN betekent verbinden en bruggen bouwen. Werken aan een betere en veiligere maatschappij. In Nederland of in ons internationale netwerk. Pas afgestudeerd of al jaren ervaring? Bij ons kun je alle kanten op. Iedereen brengt zijn eigen talenten en kwaliteiten mee. Die hebben we nodig om ons internationale netwerk te behouden en te vergroten. Pas jij bij onze professionele, maar informele organisatie? Solliciteer dan op een van onze vacatures.‘Je moet bij ons komen werken als je een bijdrage wilt leveren aan een beter functionerende samenleving.

We zoeken momenteel onder andere Consultants! Meer weten? Kijk op www.werkenbijnen.nl.

'Je moet niet bij ons komen werken als je een individualistische instelling hebt.'

Rik van Terwisga, directeur NEN.

Houd de normencollectie actueel met NEN Connect

Het actueel houden van normen lijkt een tijdrovende klus, maar dat hoeft niet zo te zijn! Met NEN Connect heeft men online direct toegang tot de normencollectie. Een overzicht zonder dat iemand ernaar om hoeft te kijken. De normen in NEN Connect zijn altijd actueel en de vervallen versies blijven beschikbaar. En nu is er ook een app voor NEN Connect voor Android en iOS. Normen zijn dus overal in de wereld beschikbaar!

De eerste release van de NEN Connect app is alleen toegankelijk voor klanten met een unieke, persoonlijke inlognaam en wachtwoord. Bedrijven met een algemene inlog, IP-herkenning of bedrijfskoppeling (SSO) kunnen er nog geen gebruik van maken. In de toekomst zal de app ook beschikbaar zijn voor klanten die gebruik maken van een bedrijfskoppeling.

Download de app