AGENDA


Evenementen en bijeenkomsten

20 juni 2019

GAS Analysis 2019

GAS Analysis 2019 is het toonaangevende internationale evenement op het gebied van analyse van gassen, waar de laatste ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden op het gebied van laboratoriumtechnologie, procesanalyse, metrologie en sensortechnologie worden gepresenteerd. Dit jaar is 10e editie van GAS Analysis en hij vindt plaats van 18 tot en met 20 juni 2019 in de Fokker Terminal in Den Haag. Voorgaande edities werden bezocht door honderden experts van onder meer wereldwijd bekende bedrijven, de academische wereld en metrologische instituten uit meer dan dertig landen wereldwijd.

25 juni 2019

Future fuel and engine concepts

Op 25 juni 2019 organiseert NEN een interactieve workshop over toekomstige brandstof- en motorconcepten. Tijdens deze workshop presenteren we u de resultaten van het werk van NEN op het gebied van zogenaamde ‘future fuel and egine concepts’. Deze workshop heeft ook als doel om discussies te voeren met verschillende stakeholders welke veranderingen in de dieselspecificatie kunnen worden toegestaan en over hoe we de plannen kunnen realiseren voor het concept voor benzine en diesel.

25 juni 2019

Onderzoek, innovatie en normalisatie: een gouden combinatie?

NEN organiseert op 25 juni 2019 een interactieve bijeenkomst voor organisaties die actief zijn op het gebied van onderzoek en innovatie. De bijeenkomst laat zien hoe normalisatie kan helpen met het vergroten van onderzoek en innovatie op de markt. Op deze dag zijn specialisten aanwezig en kunt u aan de slag met concrete cases. De onderwerpen van de cases zijn circulaire economie, energietransitie, klimaatadaptatie en watermanagement.

27 juni 2019

Eisen voor veilige e-mail en chatapplicaties

De Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 7516 'Eisen voor veilige e-mail en chatapplicaties' is gepubliceerd. Hierin zijn de eisen vastgelegd waaraan het proces of het product moet voldoen. Certificering is de volgende stap in het aantoonbaar maken dat een product aan de vastgelegde eisen voldoet. Op 27 juni 2019 organiseert NEN een informatiebijeenkomst voor relevante stakeholders, waar de richting van het centraal toetsingsschema en plan van aanpak aan bod zullen komen. Dit schema zal worden gebruikt bij certificering tegen NTA 7516.

3 juli 2019

SCL Veiligheidsdag

Op 3 juli 2019 organiseert NEN de SCL Veiligheidsdag, want bewust veilig werken is van levensbelang. Deze dag is voor alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid of kwaliteit binnen een organisatie. De Veiligheidsladder is een instrument om te meten wat de houding en gedrag van de medewerkers én de cultuur van de organisatie ten aanzien van veiligheid zijn. De hele dag is er een informatiemarkt waar u meer informatie kunt vinden. Iedereen staat klaar om met u in gesprek te gaan en vragen te beantwoorden.