AGENDA


Evenementen en bijeenkomsten

17 april 2019

Week van de Teek

In de natuur geweest? Een tekenbeet? Wat nu? Er zijn verschillende mogelijkheden om je te beschermen tegen tekenbeten. NEN organiseert samen met experts op 17 april 2019 een bijeenkomst over teken en hoe je je kan beschermen tegen tekenbeten.

9 mei 2019

Herziening nationale normen dekvloeren

Wat is een dekvloer en waar heb je het voor nodig? Doel van een dekvloer is de ondergrond uit te vlakken. Er spelen verschillende factoren een rol bij de keuze van een dekvloer. Op donderdag 9 mei 2019 organiseert NEN een bijeenkomst over normen voor dekvloeren. Hier wordt in kaart gebracht welke normen aan herziening toe zijn en of er behoefte is aan het herzien van de bestaande normen. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen.

24 mei 2019

Bijeenkomst over norm voor warmwaterkruiken

De gevaren van warmwaterkruiken worden steeds meer onder de aandacht gebracht. Hierbij wordt de indruk gewekt dat ouderwetse warmwaterkruiken veiliger zijn. Momenteel bestaan er geen Nederlandse normen voor warmwaterkruiken. Op 24 mei organiseert NEN een informatiebijeenkomst voor een nieuwe norm. Het doel van de norm is om de kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid van warmwaterkruiken te waarborgen.

6 juni 2019

IVDR

Er zijn nieuwe Europese regels voor in-vitro diagnostica (IVDR). Doel van de nieuwe regels is de patiƫntveiligheid te vergroten en ervoor zorgen dat nieuwe medische hulpmiddelen beschikbaar blijven voor de patiƫnt. Op 6 juni organiseert NEN de tweede editie van het symposium over de nieuwe wet- en regelgeving voor In-vitro diagnostica. De eerste editie stond in het teken van informeren over de nieuwe wetgeving, deze editie gaat een stap verder.

18 t/m 20 juni 2019

GAS Analysis 2019

GAS Analysis 2019 is het toonaangevende internationaal evenement op het gebied van analyse van gassen, waar de laatste ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden op het gebied van laboratoriumtechnologie, procesanalyse, metrologie en sensortechnologie worden gepresenteerd. De 10e editie van GAS Analysis vindt plaats van 18 tot en met 20 juni 2019 in de Fokker Terminal in Den Haag. Voorgaande edities werden bezocht door honderden experts van onder meer wereldwijd bekende bedrijven, de academische wereld en metrologische instituten uit meer dan dertig landen wereldwijd.