UITNODIGING


World Standards Day goes digital en wordt World Standards Week!

Op 14 oktober vieren we wereldwijd World Standards Day. In deze veranderende wereld zien we, misschien meer dan ooit, de noodzaak van normalisatie. Een groot aantal mensen werkt thuis, er wordt online vergaderd en veel events worden gevolgd via live stream. NEN vormt geen uitzondering. World Standards Day vieren we dit jaar digitaal met als thema ‘Digitale transformatie’. Dit thema was al vastgesteld voor de uitbraak van het Covid-19 virus, maar sluit naadloos aan bij deze tijd. En we vieren dit jaar niet één dag World Standards Day. De week van 12 oktober staat in het teken van World Standards Week.

Evolutie, revolutie en transformatie. De geschiedenis zit er vol mee. Ook anno 2020 zitten we middenin een transformatie: de digitale transformatie. En hier kunnen we niet omheen. Eind twintigste eeuw kwam de digitale transformatie op gang. Eerst met de komst van het internet en het digitaal maken van bestaande processen, producten en diensten. En geleidelijk met de steeds groeiende rol van data in bedrijfsleven en overheid. Digitale technologieën doen hun intrede, van artificial intelligence en de cloud tot blockchain en, in de toekomst, quantum computing. Digital born bedrijven als Facebook en Uber beïnvloeden hele markten. Klanten en burgers vragen om digitale producten en dienstverlening. En iedereen vraagt zich af wat er nu moet gebeuren.

Veranderingen en aanpassingen noodzakelijk bij transformatie

Bij transformaties horen veranderingen en aanpassingen. Soms in de vorm van kansen, zoals prachtige oplossingen die mensenlevens redden, onderwijs beter en voedsel veiliger maken. Maar onvermijdelijk komen transformaties ook met bedreigingen, zoals disrupties en faillissementen, privacyschendingen door verkeerd datagebruik en veranderende banen. En daar gaan we het allemaal over hebben tijdens de viering van World Standards Day 2020. Om inzicht te krijgen in de uitdagingen van de digitale transformatie, staat in 2020 de viering van World Standards Day in het teken van dit hot topic. Inspirators komen naar de Fokker Terminal in Den Haag om hun visie op de digitale transformatie te geven. Welke rol hebben onderwerpen als big data, blockchain en artificial intelligence hierin? Hoe gaan organisaties om met digitale veranderingen? En hoe zit het met ethiek?

NEN verbindt de vraagstukken rond digitale transformatie met standaardisatie. Standaardisatie speelt een rol voor bedrijven, die zich midden in de digitale transformatie bevinden. Dit doen we door organisaties met elkaar in contact te brengen en kennisuitwisseling te faciliteren.

'Noteer de week van 12 tot 16 oktober alvast in je agenda,
er is dagelijks een interessante activiteit!'

World Standards Week

Tijdens World Standards Week geven organiseren we verschillende digitale masterclasses. Op deze manier brengen we digitale transformatie en de relatie met normen en wetgeving bij je thuis. We starten de week op maandagochtend 12 oktober met een feestelijke opening met de directie van NEN en onze gastheer Rens de Jong. Daarna starten we met de masterclasses. Vrijdagochtend 16 oktober sluiten we de week af met een live stream van de NEN talkshow. Onze talkshowhost is Rens de Jong. Rens presenteert verschillende programma’s bij BNR Nieuwsradio en is vaak te zien geweest bij RTLZ. Daarnaast is hij ondernemer en richtte in 2014 het bedrijf BuzzMaster op. Ook ontving hij de titel ‘Dagvoorzitter van het jaar’.

Gasten NEN Talkshow

De voorlopige gasten van de NEN Talkshow zijn Art Rooijakkers, bekend van radio en televisie, Anneke Keller, hoofd Jumbo Tech Campus en Ronald Hanson, Nederlands natuurkundige, hoogleraar quantumfysica aan de Technische Universiteit Delft en wetenschappelijk directeur van QuTech. De live stream, met publiek, vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur en wordt uitgezonden vanuit de Fokker Terminal Den Haag. Aanmelden kan vanaf 1 juli via de website. Hier vind je ook de onderwerpen, data en tijden van de verschillende masterclasses.

Noteer de week van 12 tot 16 oktober alvast in je agenda, er is dagelijks een interessante activiteit!

Niks missen?

Interesse in het volgen van een of meerdere sessies? Maak je interesse kenbaar door dit formulier in te vullen! We sturen dan een aanmeldlink als dat mogelijk is.