DOE MEE EN WIN


NENnovation Awards 2020

Normalisatie en innovatie zijn nauw met elkaar verbonden. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en zorgt ook voor een betere marktacceptatie. Innovatieve product- en dienstontwikkeling vindt steeds vaker in samenwerkingsverbanden plaats en is vaak grensoverschrijdend.

Het maken van afspraken tussen verschillende partijen is daarom een must. Normen bieden houvast doordat kennis en praktijk gecombineerd worden vastgelegd. Dit geeft innovaties een boost en helpt bij de realisatie van marktacceptatie. Meedoen aan de NENnovation Award draagt bij aan het vergroten van het netwerk, de ervaring om jouw product of dienst te verkopen en de zichtbaarheid die de innovatie nodig heeft.

Breng groei in verschillende sectoren

Sinds 2017 ontvangt NEN ieder jaar een keur aan inzendingen van innovaties van klanten, startups en studenten. Succesvolle innovaties hebben aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten in de maatschappij. Dit verhoogt de betrokkenheid van stakeholders en brengt groei in verschillende sectoren.

Doe mee aan de NENnovation Award!

Dit jaar reiken we voor de vierde keer de NENnovation Award uit en ook dit jaar zijn er weer drie categorie├źn: klanten/commissieleden van NEN, startups en studenten.

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens de viering van World Standards Day op 16 oktober. In tegenstelling tot vorige vieringen, zal het dit jaar in de vorm van een talkshow zijn. De genomineerden worden uitgenodigd voor de live stream en de winnaars kunnen hun innovatie aan de gasten aan de interviewtafel en via live stream toelichten.

Er is een aantal vragen die jij kunt beantwoorden om de jury te overtuigen:

  • Waar zit nou de grootste winst met deze innovatie?
  • Wat gaat de gewone Nederlander hier morgen van merken?
  • Gaat dit tot kostenverlaging leiden en voor wie?
  • Is er ook interesse vanuit het buitenland?
  • Waarom is dit nog niet eerder bedacht?
  • En op wat voor manier helpen normen de innovatie verder te brengen?

Aanmelden

Dus heb jij een innovatief product of innovatieve dienst met maatschappelijk belang en spelen normen een rol bij de ontwikkeling? Meld je dan aan via onze website en stuur een video van maximaal vijf minuten naar nennovationaward@nen.nl. Vertel daarin welk innovatief product en/of dienst er wordt genomineerd. Mogelijk ontvang jij de exposure die jouw innovatie nodig heeft.

Wil je meer informatie over World Standards Day? Lees dan het artikel in deze editie van NENMagazine online.


De jury