NEN'er vertelt


Collega aan het woord: Van marketing zzp’er naar consultant in de energiesector

De overstap durven maken van zzp’er in de marketing naar een consultantsfunctie bij NEN, vraagt om lef. Toch weerhield dat Nicoline Krijger niet om deze sprong te wagen. Zij werkt nu bijna een jaar bij NEN en durft haar eerlijke verhaal over werken bij NEN nu wel met ons te delen: ‘Geef het een échte kans! Dan merk je dat NEN je de mogelijkheid biedt om het pad te bewandelen dat bij je past.’

Vertel eens, wie ben je, wat doe je?

Ik ben Nicoline Krijger en werk bijna een jaar bij NEN. Mijn functie is consultant en ik ben werkzaam in het cluster Energie. Daar ben ik voor een heel groot deel in mijn werk bezig met de Veiligheidsladder, ook wel bekend op internationaal gebied als Safety Culture Ladder. Daar zit ik in team Duitsland en is het handig dat ik een beetje Duits spreek. Als lid van het dagelijks bestuur van de SCL, kan ik meedenken over de meest diverse, vaak strategische vraagstukken op nationaal en internationaal gebied. Safety Culture Ladder maakt een enorme groei door en daarbij is het van belang om goed na te denken over de standpunten die we innemen. Alles wat we doen heeft impact op een grote groep mensen, grote klantgroepen en grote opdrachtgevers. Daarbij komt ook veel communicatie en marketing bij kijken. Dat komt goed uit, want ik heb twaalf jaar lang in de marketing gezeten als zzp’er. Daarnaast houd ik me binnen het cluster bezig met het onderwerp ‘biobased’ en circulaire economie.

Dat is wel echt iets anders, hoe kom je dan bij NEN terecht?

Ik wilde me ontwikkelen in een andere richting. Mezelf losweken van communicatie en marketing en een andere kant op. Toen ben ik gaan kijken op vacaturesites waar competentietesten staan. Oriënteren waar ik goed in ben, waar ik blij van word, wat ik nu echt wil. Uit die testen bleek dat de competenties die bij mij passen, goed aansluiten bij een functie als consultant. Door gewoon simpel te zoeken op Google, kwam ik terecht op een vacature voor consultant bij NEN. Daarbij zocht ik heel bewust naar een vast dienstverband in plaats zzp’er te zijn. De reden van mijn sollicitatie bij NEN was dat de competenties goed aansluiten bij mij. Een consultant moet creatief en analytisch zijn, out-of-the-box kunnen denken, partijen samen kunnen brengen en complexe vraagstukken begrijpen en oplossen. Puur op die herkenning ben ik gaan solliciteren. Het gesprek heb ik gebruikt om te verkennen of NEN en de functie van consultant bij mij past.

Kende je NEN überhaupt?

Ik had nog nooit van normalisatie gehoord. Wel van normen, maar niet het proces wat daar bij hoorde. Het was voor mij echt zoeken wat het werk voor mij zou inhouden. ‘Consultant’ is een enorm breed begrip. Voor mij is een consultant iemand die bij vraagstukken komt helpen om een oplossing te zoeken. Dat komt niet overeen met het commissiewerk bij NEN. Het is toch iets anders dan dat ik dacht dat het was, maar ben het wel gaan verkennen. En dat is goed uitgepakt.

Wat zijn voor jou dingen in jouw werk die niet zo goed bij je passen?

Ik denk het commissiewerk als secretaris. Als de functie uitsluitend daaruit zou bestaan, had ik nooit gesolliciteerd, want ik vind mijzelf daar minder geschikt voor. Maar het is veel meer dan commissiewerk. Het is markttrends ontdekken, zien wat er gebeurt, waar moeten we als organisatie op inspelen? Het is een lastige functie om te beschrijven. We doen veel onderzoeksprojecten, en dat vraagt om brede inzetbaarheid. Het ligt er enorm aan wat voor werk je precies doet als consultant bij NEN.

We zijn op zoek naar consultants bij NEN, en ook op jouw afdeling. Hoe ziet jouw ideale collega eruit?

Ik denk dat je echt veel in teamverband moet werken, dus je moet een teamplayer zijn. ik vind het zelf heel fijn om te sparren, want iedereen kan iets bijzonders inbrengen. Dus je versterkt elkaar. Mijn ideale toekomstige collega is dus een teamplayer, maar ook heel zelfstandig. Een zelfstarter. Je kunt zelf projecten oppakken en weet de juiste mensen in te schakelen wanneer nodig. En analytisch. Je moet dingen snel door hebben.

Een cultuur is niet gemakkelijk te veranderen en zit altijd goed ingebakken bij de medewerkers. Van groot belang dus. Hoe zou je deze omschrijven?

Besef dat je de cultuur van NEN moet leren kennen. Ik vergelijk het met Rotterdam. Ik heb ooit in Rotterdam gestudeerd. Vooraf had ik aangenomen dat het geen gezellige stad was. Toen ik er eenmaal woonde, ging ik van Rotterdam houden. De eerste indruk bij NEN is hetzelfde. Aanvankelijk leken collega’s erg op zichzelf. Maar hoe meer collega’s je leert kennen, hoe warmer het wordt. Dit komt onder andere ook doordat NEN’ers veel onderweg zijn, bijvoorbeeld op reis of buiten de deur. Het heeft gewoon wat meer tijd nodig, maar dan heb je ook wat.

Tenslotte, wat gaf voor jou de doorslag om bij NEN te komen werken?

Dat is eigenlijk de opleidingsmogelijkheid. Ik stond stil in mijn eigen ontwikkeling en bij NEN kun je enorm veel bijleren. Er wordt geïnvesteerd in mensen. Er is een echte NENAcademy, dat is toch super. Mensen die hier langer werken, vinden dat vaak normaal. Maar dat is het niet, er wordt echt in de medewerkers geïnvesteerd. En in teams. Dat vind ik gaaf. Meer lezen of solliciteren? Ga naar werkenbijnen.nl